fredag 30 mars 2012

Läger för barn med diabetes- Sockertoppen- Robin Bryntesson

Vi på AnnaPS tycker Robin Bryntesson, skidåkare i skidlandslaget, är en sådan härlig förebild, speciellt för oss alla som har diabetes.

Robin har typ 1 diabetes och insulinpump, dessutom är han elitidrottare. Robin och hans familj är mycket engagerade i att hjälpa och stötta andra med diabetes. Förra året arrangerade de ett mycket uppskattat läger för barn mellan 10-20 år som heter Sockertoppen. Därför upprepar de succén i sommar. Det finns fortfarande några platser kvar så passa på att anmäl dig.

Här nedan finns inbjudan till Sockertoppen samt länken till Robins hemsida.

Det känns mycket roligt och viktigt för oss på AnnaPS att vara med och stötta Sockertoppenlägret.
Om ni skall arrangera något läger för barn med diabetes så kontakta gärna oss. Vår drivkraft är att underlätta livet med diabetes.

Länk till Robins hemsida: http://bryntes.se/
Chans till en fantastisk vecka tillsammans med Robin

onsdag 28 mars 2012

Barndiabetesfonden

AnnaPS stödjer Barndiabetesfonden och vill gärna uppmärksamma den. För varje köpt produkt går 5 kronor direkt till barndiabetesfonden. Dessutom är vi medlemmar i fonden.


Fakta från Barndiabetesfonden: 


* Sverige har närmare 8 000 barn med typ 1 diabetes
* Varje dag insjuknar två barn i Sverige i diabetes
* Sverige har, näst efter Finland, världens högsta frekvens av diabetes hos barn
* ingen kan idag botas från typ 1 diabetes. Det vill vi ändra på!

Stöd forskningen genom att sätta in ett bidrag på PG 90 00 59-7 eller SMS:a HOPP till 72929
 så skänker du 50 kronor till forskningen. Tack för ditt bidrag!


En viktig del är att uppmärksamma och stödja forskningen och verksamhet kring diabetes.
Barndiabetesfonden stödjer forskning vars syfte är att förebygga, bota eller lindra diabetes hos barn och ungdomar.


Du kan enkelt vara med och stödja dem och få mer information om fonden på deras Facebook-sida 


Barndiabetesfonden på Facebook


Du kan även läs mer om dem på deras hemsida: www.barndiabetesfonden.se


AnnaPS stödjer barndiabetesfonden



söndag 25 mars 2012

Produktion av AnnaPS kläder del 3-färga tyget (trikån)

Nu fortsätter serien i hur vi producerar AnnaPS kläder. Vi vill i varje tillverkningssteg ta aktiva val som minimerar miljöpåverkan så mycket som möjligt. I en tillverkningskedja av kläder är färgningen det steg som vanligtvis påverkar miljön mest negativt då det används mycket kemikalier. Därför är det extra glädjande att vi hittat ett miljöcertifierat färgeri.

AnnaPS färgar sin trikå i ett miljöcertifierat färgeri i Estland och transporten dit sker via lastbil och båt.

Ett miljöcertifierat färgeri innebär att man använder endast godkända kemikalier, avloppsvatten renas och inga farliga kemikalier finns kvar i tyget när det är klart. En självklarhet och viktigt tycker vi på AnnaPS.

AnnaPS har 3 färger i sin kollektion. Den vita färgen är extra bra för miljön då vi inte färgar den alls! Det innebär att ett tillverkningsteg tagits bort och att ta bort ett steg i färgningen är extra bra. AnnaPS har också valt att tona ner den svarta färgen till en sotsvart färg. Det minskar också kemikalieanvändningen vid färgningen.

Mer om själva färgningsprocessen, för att få jämna färger på trikå/tyg så stickas och vävs det i en tråd som är naturvit (alltså blekt) och sedan färgas tyget. Tyvärr används alltför ofta otillåtna klormedel för att bleka tyg, det är mycket farligt för människan och naturen. För att färga krävs kemikalier och det förekommer kemikalier som är otillåtna inom EU och mycket giftiga. Detta för att det går snabbare, är billigare och ger mest intensiva färger när man använder mycket giftiga kemikalier. Tyvärr släpper en del färgerier ut dessa kemikalier i avloppsvattnet vilket är fruktansvärt. Det som också är hemskt är att många anställda arbetar med kroppen, händer och fötter i kemikalierna, utan skyddsutrustning. Vilket ger kraftiga förgiftningar och sjukdom som följd.

Snart snart njuter vi av varma sandstränder....

måndag 19 mars 2012

Help- developing product for small Kids with Insulin pump

We are now developing panties for kids wearing Insulin pump in sizes:
3-4years
5-6 years
7-8 years

We have panties for Adults with the pocket in front. This because you easy can take the insulin pump out and into the pocket, it is also because you easy can exercise and hide the Insulin pump under the clothes.

For the small kids we need to move the pocket to a new position. We would like to find a good solution for the kids. Can you please help us with answering some questions?

Should the pocket be placed in front or on the back of the panties? We know this is different depending on age of kid. Could you please send as a comment back or front and age of kid? Or send us an e-mail to info@annaps.com. If you also have time to motivate the answer then it gives us even more help.

Thanks a lot for your help!
Anna Sjöberg
AnnaPS

Hjälp med produktutveckling trosa/kalsong för små barn

Hej,
nu är vi i full gång och ritar och syr prototyp för en trosa/kalsong i storlekarna

3-4 år (ca 100-110 cl), 
5-6 år (ca 116-128 cl)
7-8 år (ca 130-140 cl)

Vi vill att det skall bli en bra produkt för barnen och vi ber om er hjälp att svara på några frågor var vi skall placera pumpfickan.

I förra veckan hade Sveriges diabetsköterskor sitt årsmöte och vi var där och fick möjlighet att prata med många av landets diabetesköterskor för barn. Vi passade då på att fråga hur de tyckte pumpfickan skulle vara placerad på en trosa/kalsong för barn.

På vuxna är den placerad fram för att man enkelt själv skall kunna ta fram pumpen. Dessutom är den placerad i ljumsken så att det går att springa m.m. utan att pumpen märks samt att den inte syns under ett par byxor.

På dessa små storlekar får inte pumpfickan plats så att det blir bra i ljumsken. Vi har skissat på en annan placering.

Nu kommer vi dock till den stora frågan:

Skall fickan sitta fram eller bak? Skall ficka finnas både fram och bak?

Vi skulle behöva din hjälp att svara på denna fråga. Vi har förstått att det också är skillnad på hur man önskar kring detta beroende på barnets ålder.

Därför skulle det vara en stor hjälp om du skriver fram eller bak och ditt barns ålder.

Om du har möjlighet att motivera ditt svar är det ytterligare en hjälp.

Antingen skriver du här i kommentarsfältet eller så mailar du oss på info@annaps.com

Stort tack för hjälpen.

Anna Sjöberg
AnnaPS

tisdag 13 mars 2012

AnnaPS träffar Sveriges diabetssköterskor på SDSF mässa

Äntligen är det dags, den stora årliga träffen med Sveriges Diabetesköterskor, SDSF-mässa. Vi ser fram emot att träffa alla engagerade och insatta personer som stöttar diabetiker i Sverige. AnnaPS är med för andra gången och nu kan vi visa upp våra nya produkter att bära insulinpump i.

Förutom de trosor vi har i sortimentet tar vi har med oss killkalsongen som nu är ute och testas i en testgrupp. Dessutom visar vi nya linnet som fungerar så otroligt bra under kläderna och som vi själva på AnnaPS bär varje dag. Bikinin och alla dess delar och färger tar vi självklart med oss. Vi har storlekar från 9 år.

Om du är intresserad och komma förbi och se våra produkter så är du hjärtligt välkomna till oss. Vi står i entrén till Norra Latin i Stockholm. Alldeles till vänster när man kommer in. Vi ser fram emot att träffa er och visa våra produkter. Vi är där torsdagen den 15/3 kl 8-16 samt fredagen den 16/3 kl. 8-14.
Diabetesköterskorna har en rast på förmiddagen, lunchen och en på eftermiddagen. Övrig tid besöker de föreläsningar.

Om du vill nå oss under dessa dagar är du välkommen att kontakta oss på telefon 073-0910555, vi svarar i den mån vi kan under mässan. Lämnar du meddelande kan vi återkomma till dig.
Det skall vara enkelt att leva med pump

måndag 12 mars 2012

NEWS- Ein Top mit integrierter Tasche, in der Sie Ihre Pumpe tragen können

Endlich haben wir ein neues Produkt auf Lager. Ein Top mit integrierter Tasche, in der Sie Ihre Pumpe tragen können.

Es ist ganz einfach, Sie können Ihre Pumpe im Top tragen z. B. unter einem T-Shirt, Hemd oder Pullover. Das Top soll eine Ergänzung zu ihrem Slip mit Tasche sein. Die Pumpe ist sehr einfach zu entfernen um Insulin zuzufügen oder Einstellung an der Insulinpumpe vorzunehmen.

Willkommen in unserem Webshop

Der Preis für das Top liegt bei SEK 495.
Das Material ist weiches Tencel.
Das Top ist in den Größen XS-XL erhältlich.

Das Top hat verstellbare Schultergurte und einen eingebauten BH. Die Innentasche hat ein Knopfloch, so dass Sie den Schlauch an der Insulinpumpe auf der Innenseite haben können.


torsdag 8 mars 2012

Allers Veckotidning, AnnaPS och Internationella kvinnodagen i ett

Hej,
idag är det den 8 mars, utsedd till internationella kvinnodagen.

Dagen till ära är AnnaPS med i Allers Veckotidning nr 11 som börjar säljas idag.

Att bli intervjuad och fotograferad av Allers var mycket trevligt. Intervjun skedde över telefon och det var en mycket påläst journalist som intervjuade. Fotografen som sedan kom hit till Östhammar var också mycket trevlig och mån om att det skulle bli mycket färg i fotografierna.

Vi ser fram emot att fira den Internationella kvinnodagen idag med att gå och köpa oss senaste numret av Allers och läsa om AnnaPS.

Ett bidrag från oss denna dag är att sända en extra tanke till er kämpande kvinnor med diabetes eller med barn som har diabetes. Go for it!
om AnnaPS och Anna Sjöberg i Allers nr 11
I samma tidning ett repotage om Linda Nyberg uppväxt i Östhammar
Allers nr 11 med repotage om AnnaPS och Anna Sjöberg- ute idag!

Vår modell Johanna gratulerar vi på födelsedagen dessutom

onsdag 7 mars 2012

UUTUUS - AnnaPS toppi - tasku sinun insuliinipumpulle


Meidän uusin tuote AnnaPS nettikaupassa: 

- Toppi jossa on tasku, missä voit pitää insuliinipumppua.

Uskomattoman helppo kantaa sinun pumppua joka päivä, alla T-paidan, paidan tai puseron. Toppi on tarkoitus  täydentää AnnaPS-pikkuhousut joissa on tasku. Voi helposti ottaa ulos pumpun kun otat insuliinia tai tarkaistat asetuksia. Taskun sisällä on napinreikä, jotta voit piiloitaa letkun topin alla.

Meidän on aloitettavasti vain muutama toppi miedän nettikaupassa, jotta tilaa sinun toppi tänään.

Tervetuloa verkkokauppaan:  www.annaps.com

Hinta on 495 SEK. (Noin 49 euroa)
Materiaali on pehmeää Tencel
Toppi on saatavana koot XS (n. koko 146) -  XL

Jos on sinulla on kysymyksiä voit lähetää sähköposti: hanna@annaps.com 

Kätevä tasku

 Väri: Soot Black 

NEWS-Singlet with pocket for Insulin Pump

We can introduce a new product in our web shop. A singlet with an integrated pocket where you carry your insulin pump.

Easy to carry your pump in the pocket integrated with the tank top, for e.g under a T-shirt, shirt or sweater. The singlet is supposed to be a complement to the panties with a pocket. The singlet top is perfect to wear the Insulin pump in when you have baggier clothes. It is very easy to insert and remove the Insulin pump from the top in order to take your insulin or adjust settings.

To start with we have only a few tops in stock so take the opportunity to buy one now!


Price for tank top is SEK 495 (approx 49 EUR).
Material is soft Tencel
The tank top is available in sizes XS (from 9 years) - XL

The tank top has adjustable shoulder straps and a built-in bra. The pocket has a buttonhole on the inside to enable to place the hose to the Insulin pump, on the inside the singlet.


NYHET- linne med ficka för insulinpump

Äntligen har vi en ny produkt i lager. Ett linne med en integrerad ficka där du kan bära din pump.

Otroligt smidigt att bära din pump under en T-shirt, skjorta eller tröja. Linnet är tänkt att vara ett komplement till trosorna med ficka. Linnet är perfekt att bära pumpen i dagtid då du har lite pösigare kläder. Det är mycket enkelt att ta ur och i pumpen för att ta din insulindos eller ställa om pumpen.

Vi har till att börja med ett fåtal linnen i lager så passa på att köp dem redan nu.

Välkommen till vår webshop klicka här så kommer du direkt till webshopen

Pris för linnet är 495 kronor.
Material är det mjuka Tencel
Linnet finns i storlekarna XS (ca stl 146)-XL

Linnet har reglerbara axelband och en inbyggd bh. Det är skuret så att det inte åker upp. Inuti fickan finns ett knapphål så att du kan ha slangen till pumpen på insidan.

Singlet Women Strap Inside Bra Boxi2 i  färgen Soot black

Ficka i närbild

fredag 2 mars 2012

Produktion av AnnaPS kläder del 2-sticka tyget

Nu fortsätter vi våra inlägg om hur våra kläder produceras. Vi berättar här hur det material som AnnaPS använder i våra underkläder tillverkas, materialet heter Tencel. I del 1 berättade vi hur fibern tillverkas. När fibern är tillverkad så skickas den till ett spinneri för att sedan sändas till ett stickeri som stickar tråden till trikå (trikå kallas tyg som är stickat). Om det berättar vi i detta inlägg.

När det äntligen är en tråd transporteras tenceltråden till Sverige. Här stickas AnnaPS trikå hos en svensk trikåtillverkare som redan tidigt insåg vikten av att använda tråd som inte innehåller farliga kemikalier. Redan under företagets första år under början av 90-talet valde man att arbeta med miljösäkrade produkter. Idag har AnnaPS leverantör av trikå Ökotex certifikat i hårdaste klassen, klass 1. Vilket innebär att inga farliga eller otillåtna kemikalier får användas eller får finnas i produkterna.

Det vi vet är att vår leverantör av trikå köper spunnen tråd från leverantörer som har högsta klass i miljösäkring Ökotex, alltså klass 1(tillåtet för produkter till spädbarn). Det innebär att de garanterar att inga farliga kemikalier får användas eller finnas i tråden vid sändning.

Trikån stickas och färgen är naturvit. Så nu är det dags att färga trikån till önskad färg. Mer om detta i nästa blogginlägg om produktion av AnnaPS kläder (del 3).
AnnaPS Tencel stickas i Sverige